Jeg tenkte jeg skulle ta en liten Death Match for Captain Jack Harkness og Captain Jack Sparrow, hvor den første er kjent fra Doctor Who og Torchwood, den andre fra tre piratfilmer de fleste har sett.Vi snakker kun om Doctor Who-Jack, ettersom Torchwood-Jack er en kjip og lettere frigid kloning av Doctor Who-Jack. (noen små spoilers for Doctor Who og Torchwood)





Introduksjon
Både Sparrow og Harkness er glad I å introdusere seg. De sier navnet sitt oftere enn noen andre.
I’m Captain Jack Sparrow: Sparrow liker å gjøre det klart at han er en kaptein. Det er som regel dette han legger vekt på når han introduserer seg selv for nye bekjente. Han bruker introduksjonen sin til å klargjøre hva han er, ikke hvem.
Captain Jack Harkness, and who are you?: Når Harkness møter nye mennesker, er det ikke så viktig for ham at de er klar over hans posisjon eller hvem han er. Å fortelle noen navnet sitt er for ham intet annet enn en nødvendighet for å kunne begynne å flørte, og han følger alltid opp med et godkjennende blikk og et spørsmål om hvem du er. Hans intensjoner er meget dårlig tilslørt, og han får alltid kjeft av Doktoren.
Poeng: Sorry, Sparrow, men om du er så usikker på deg selv at du føler tittelen din (som ikke alltid er fortjent) er det viktigste når du introduserer deg selv, er det ikke nok til å vinne et poeng. Harkness, på den andre siden, som oser selvtillit hver gang han sier navnet sitt, stiller bedre. Dessuten har han mulighet for å få seg et ligg etter kun å ha introdusert seg selv i 99,9% av alle tilfellene, og er ikke det verdt et poeng, vet ikke jeg.

Tittel
Jeg nevnte i forrige runde at Sparrow var litt vel opptatt av tittelen sin som kaptein, men har noen av dem egentlig rett på den tittelen?
Captain Jack Sparrow: I stor deler av alle tre filmene er han uten skip. En kaptein-tittel er ganske verdiløs om du ikke er kaptein over noe. Allikevel hender det faktisk at han er i besittelse av The Black Pearl, som er rettmessig hans, i den grad en pirat kan være rettmessig eier av noe.
Captain Jack Harkness: I hvilken grad Harkness er kaptein av noe som helst, er vanskelig å si. Han hadde et (usynelig!) romskip første gang vi møtte ham, men det sprengt i løpet av kun kort tid, og ble erstattet av et armebånd. Det har senere kommet fram at både navn og tittel var stjålet fra en stakkar som døde under første verdenskrig, så tittelen er nok bare til pynt.
Poeng: Det er liten tvil om hvem poenget går til her. Selv om Sparrow ikke alltid har rett til å kalle seg kaptein, hender det fra tid til annen at han faktisk er en, i motsetning til Harkness, som bare later som.
Poenget går til Sparrow.

Kriminalitet
Både Sparrow og Harkness er forbrytere når vi møter dem, men hvem gjør det egentlig best som forbryter?
Sparrow: Sparrow er en pirat. Han røver, plyndrer og tar for seg, men så vidt jeg kan se, skader han aldri noen for moroskyld. Han liker gull og juveler, men er ellers en gromgutt til pirat å være.
Harkness:
Da vi først møter Harkness er han en con-man på flukt fra en tidligere arbeidsgiver, men han har fortsatt en del moralske hemninger. Han forsikrer seg om at han ikke skader noen i arbeidet sitt, og lar seg lett omvende til en lovlydig tidsreiser så fort Doktoren ber om det. Om dette er fordi han vil lure Doktoren til sengs, vites ikke, men det er tross alt Jack Harkness, så jeg ville ikke utelukket det.
Poeng: Det er fint lite konkurranse her. En pirat vil alltid være kulere enn en con-man, uansett! Poeng går til Sparrow.

Overnaturlig konsekvens av kriminalitet
Når man er kriminell er det ikke alltid alt går som det skal. For våre Captain Jacks får feilslag i planen overnaturlige konsekvenser, men hvilken konsekvens er skumlest?
Sparrow: Funnet av en forbannet skatt gjør et helt skip med sjørøvere om til udødelige monstre som ser ut som skjelletter i måneskinn.
Harkness: Hans con-gone-wrong fører til at en liten gutt med en gassmaske som ansikt (den har grodd fast!) går rundt og spør folk om de er mammaen hans, og om han tar på det, blir du også et tomt vesen med gassmaske-ansikt på leting etter moren din.
Poeng: Skjelletter i måneskinnet er alltid gøy, men den lille gutten var griseskummel! ”Are you my mummy?” *frysninger* Poenget går til Harkness. Uten tvil!

Venner
Både Jack og Jack har mennesker rundt seg, men hvem er omgitt av de kuleste menneskene?
Sparrow: Jack er venn med Will Turner og Elisabeth Swann, også kjent som Orlando Bloom og Kiera Knightly. Disse er begge udugelige, ubrukelige og totalt sjarmløse. De er der for at Jack skal se enda bedre ut i forhold til dem!
Harkness: Jack er venn med Doktoren, Rose Tyler og Martha Jones. Doktoren er den siste Time Lord og en generelt flott fyr som redder universet titt og ofte. Rose er heller tvilsom, men ror seg i land på å være ok oftere enn hun er irriterende. Martha er kul, og ble ikke behandlet bra nok i serien, men dette er ikke Jack sin feil, ettersom han flørtet minst like mye med henne som med alle andre.
Poeng: Jack Harkness skal være glad for at jeg ikke inkluderer Torchwood i denne konkuransen, ettersom selv ikke Orlando og Kiera er verre enn Owen Harper. *intenst hat* Martha, Rose og Doktoren grisebanker dem, i det minste, og poenget går til Harkness.

Flørting
Både Sparrow og Harkness flørter en del, men hvem er mest åpensinnet når det kommer til hvem de er villige til å flørte med?
Sparrow: Som pirat er han ikke hemmet av samfunnets regler, verken lover eller sosiale tabuer. Allikevel er han ikke villig til å se på spesielt mye annet enn prostituerte på Tortuga. Måten han fører seg på har ført til mistanke om homofile tendenser, men han takket pent nei til Knightly da han trodde hun var av hankjønn. Jeg vil mene den scenen klarerte akkurat denne problemstillingen.
Harkness: Jack er det skaperne av Doctor Who og Torchwood kaller omni-sexual. Det vil si at han ikke bare følger Ole Brumm-prinsippet ”Ja takk, begge deler”, men faktisk går så langt som å si ”Ja takk, alt!”. Selv roboter prøver han seg på.
Poeng: Ingen tvil om hvem som vinner her. I det 51. Århundre legger man ikke lenger vekt på båser som ”homofil”, ”bifil”, ”hetrofil” osv, og det synes på Harkness. Poenget går til ham.

Kjærlighet
Både Sparrow og Harkness har én ting de elsker over alt annet, men hvem har størst sjanse for å få det/den de elsker?
Sparrow: Jack sier selv at hans store kjærlighet er havet. Om det er opptil ham, vil han tilbringe resten av livet sitt ute i det blå.
Harkness: Jack er forelsket i Doktoren. Doktoren bryr seg ikke om slike ting som seksualitet, og de fleste forholdene hans er rent platoniske fra hans side. Om han kanskje følte noe mer for Rose er omdiskutert, men jeg tror ikke Doktoren er i stand til å elske noe annet enn en annen Time Lord eller Lady på en romantisk måte.
Poeng: Jeg tror på alvor at Sparrow har større sjanse for å få havet enn Harkness har for å få Doktoren, og det er jo litt trist, med tanke på hvor høyt han elsker ham. (Doktor, om noen venter på deg i 100 år etter at du forlot dem i en meget forvirrende og skummel situasjon med viten og vilje, fortjener de i det minste et kyss!) Poenget går til Sparrow.

Glass med kroppsdel
Begge kapteinene har et glass med en kroppsdel i. Hvilket glass er kulest?
Sparrow: Han har hjertet til Davy Jones på glass, og kan via det kontrollere havet.
Harkness: Han har hånda til Doktoren på glass, og kan via den finne Doktoren. Han har også et annet glass, men jeg vil ikke avsløre hva det inneholder, ettersom det er en ganske stor spoiler. Det er uansett ikke spesielt kult.
Poeng: Jeg ville elsket å ha en mulighet for å finne Doktoren, men det er faktisk kulere å ha full kontroll over havet. Poeng til Sparrow.

Udødelighet
Begge har et spesielt forhold til udødelighet, men hvem slipper billigst unna?
Sparrow: Jack vil være udødelig. Han får det ikke til.
Harkness: Jack vil ikke være udødelig. Han er det allikevel.
Poeng: Sparrow blir kanskje ikke udødelig, men han klarer å utsette sin egen død opptil flere ganger. Det står det respekt av. Dessuten er nok ikke udødelighet like kult som han tror det er. Harkness ble udødelig ved et uhell. Han har ikke noe behov for å dø med det første, men tanken på å leve for alltid ville nok skremme de fleste. Det er ikke engang snakk om ”vampyr-udødelighet”, altså typen hvor de kan leve veldig lenge, om ingen skader dem. Jack kan ikke dø, punktum! Å se alle du er glad i bli gamle og dø igjen og igjen mens du er evig ung kan ikke være spesielt gøy, så poenget går til Sparrow, som har det bedre enn han aner.

Jannickes poeng of awesome
Her gir jeg poeng til den jeg liker best, enkelt og greit.
Sparrow: Alle liker Jack Sparrow. Måten han går på, hva han sier, hvor hensynsløs han er uten å virke slem… Han er gjennomført kul!
Harkness: Jeg smeltet i det øyeblikket han danset med Rose oppå et usynlig romskip som svevde utenfor Big Ben midt under Blitzen, og jeg liker ikke Rose engang! Siden har han vært fantastisk, om vi ser bort fra Torchwood, og det gjør vi da. Dessuten leste jeg en anmeldelse av første episode av sesong 2, og det skal vist ta seg opp. Dessuten skal James ”Spike” Marsters spille i en episode, og vi har blitt lovet en meget heit scene med de to av John Barrowman, så jeg gleder meg!
Poeng: Harkness. Definetivt Harkness. Sparrow er morsom, han, men John Barrowman vil alltid være den første jeg tenker på når jeg hører noen nevne Captain Jack.

5 poeng til Harkness og 5 poeng til Sparrow! Dette kan vi ikke ha noe av! I et forsøk på å få en avgjørelse, vinner den som ville vunnet en slosskamp mellom de to. Det er uten tvil Harkness, ettersom han ikke kan dø uansett. Og han har høyteknologiske våpen!

Tidligere death match

Labels: , ,

4 Respons pŒ “Captain Jack Death Match”

  1. # Anonymous Anonymous

    Greit, så skal jeg se Dr. Who en gang.  

  2. # Anonymous Anonymous

    Jeg gleder meg til lolporn!  

  3. # Blogger Henning

    Anngående Sparrow og sjansen for å få et ligg så er han jo Johnny Depp... Og så vidt jeg har forstått så er det en del nusseaksjer i det.

    Og jeg tror faktiskt jeg hadde klart å leve med at alle ble gamle å døde unntatt meg.  

  4. # Blogger Jannicke

    Thomas: JA! Gjør det! Gøy serie!

    Andrine: Jeg har bare tre innslag så langt. Jeg trenger et par til før jeg kan lage et innlegg av det.

    Henning: Vi snakker ikke Johnny Depp, vi snakker Jack Sparrow, og han blir bitch-slapped av alle damene han møter!
    Dessuten kommer universet til å gå under en dag. Vil du se universet rundt deg krympe inntil alt annet enn deg er borte?  

Post a Comment



© 2008 The Cortex Feed | Basert pŒ K2 Template av GeckoandFly. Redigert og fornorsket av Kristin Storrusten.

free hit counter