Ok, på tide å pimpe 70-talls politimenn. Denne gangen tar vi en titt på The Professionals. Bodie og Doyle er ikke egentlig politimenn, de er spesialagenter. Doyle var en politimann en gang i tiden, mens Bodie var leiesoldat i Afrika, for ikke å nevne leiemorder for SAS før de begge fikk seg jobb innen CI5. Her bekjemper de terrorister, utenlandske agenter og ganske ofte ambassadører, blandt annet.
Der Starsky & Hutch blir litt vel kosete til tider, med litt vel bløt humor, er Bodie og Doyle sarkastiske og ertete. Her er det snakk om menn om opplagt bryr seg om hverandre, og har veldig god kjemi, men det blir ikke grining på gang om en blir skadd, det blir kjeft for å være dum nok til å stå i veien for den kula. I tillegg blir de ikke pinlig dumme om det er en pen jente i nærheten. Det er alltid et pluss.
I tillegg har de den kuleste sjefen i verden, Cowley, som ikke lar seg stoppe av noe, og alltid har god whiskey i nærheten. Han lar seg heller ikke pille på nesen av agentene sine, og er skarp som få.
Plottet kan det være litt vanskelig å holde styr på fra tid til annen, men man ser jo på for å kose seg med menn som løper rundt i altfor trange bukser og skyter ting, for ikke å nevne one-linerene som slenges både hit og dit i løpet av en episode.

Den beste beskrivelsen av forskjellen mellom Starsky og Hutch og Bodie og Doyle er at Starsky og Hutch gladelig ville død for hverandre mens de med sine siste åndedrag fortalte hverandre hvor mye de elsket hverandre. Bodie og Doyle ville også tatt en kule for sin andre halvdel, men deres siste ord ville heller vært "You needn't think I'm doing this for you, you know."

For å overbevise dere har jeg her lagt med en musikkvideo av gutta som løper rundt.


For dere som foretrekker å se klipp for å få et godt inntrykk av programmet vil jeg anbefale disse:


Labels: ,

0 Respons pŒ “Jannicke anmelder TV-serier: The Professionals”

Post a Comment



© 2008 The Cortex Feed | Basert pŒ K2 Template av GeckoandFly. Redigert og fornorsket av Kristin Storrusten.

free hit counter