« hjem | Ny blogg »

I dag skjedde det noe rart! Og det var til og med etter at jeg så Petter på Universitetsbiblioteket. La oss bare si at jeg fortsatte å late som om jeg snakket på telefonen etter at mamma hadde lagt på, inntil jeg endelig var i trygghet på jentedoen. Så løp jeg hjem.

På vei hjem kjørte det en bil forbi. Kanskje ikke så rart, ettersom jeg gikk langs et fortau, og fortau er naboen til veien, og veien er bilens hjem. Å se en bil på en vei er omtrent like merkelig som å se en båt på vannet eller en convention og nerder i hjemmemekka kostymer. Det som gjorde denne hendelsen rar, var at jeg så denne bilen og tenkte "Hmm... En Smart Roadster. Og det er andreutgaven, med større bagasjerom. Foretrekker fortsatt orginalen utseendemessig, selv om den har et bagasjerom på størrelse med en langpanne."

Misforstå meg rett, jeg har fortsatt særdeles dårlig peiling på bil. Vis meg en gjennomsnittsbil, og jeg kunne ikke fortalt deg hva den heter, hvor stor motor den har, hvor mange sylindere den har (med mindre jeg ser V(nummer) skiltet), hvem som lager motoren eller hvilket land den kommer fra. Jeg ligger langt under en gjennomsnittsgutt når det gjelder kunnskap om bil, og jeg tror ikke jeg har interessen til å bygge meg opp en så stor bildatabase heller. Det jeg har, er, etter å ha tvunget pappa til å informere meg om forskjellige ord og uttrykk jeg har lest i bilblader, lært meg grunnleggende begreper for å beskrive en motor, og via bilblader og et visst bilprogram, valgt meg ut sånn ca. 10 biler jeg har en mening om, enten positiv eller negativ. Både vanlige biler man faktisk kan ha råd til en gang i tiden, og superbiler jeg aldri kan kjøpe meg med mindre jeg gifter meg med John Fredriksen. Jeg har til og med valgt meg ut en drømmeliste over biler jeg kunne tenke meg, hvor Aston Martin DBS, DB5 og Mini Cooper S ligger på toppen av listen.
Hvorfor har jeg bestemt meg for å lære meg mer om biler? De aller fleste som vært i en radius av 1/2 km av meg siden september 2006, har fått med seg det. Jeg har blitt fan av programmet Top Gear. Hvorfor Top Gear, spør du kanskje? Jeg kan gi et hint: Ikke bare fordi Richard Hammond har de største, bruneste bambi-øynene i historien.

Mitt navn er Jannicke og jeg er Top Gear avhengig.
Hvordan kan man motstå et bilprogram som er like gøy for de som liker biler som de som ikke liker biler? Hele familien her hjemme liker Top Gear. 1. januar satt hele familien i sofaen og så 3 timer med best of Top Gear. På DVD. Vi kunne ha satt på pause. Vi kunne ha ventet med DVD nummer 2. Vi kunne ha gjort hva som helst, men vi tilbrakte 3 timer i sofaen forran Top Gear. Og vi lo høylydt. Gang på gang. Som oftest fordi programlederne sa eller gjorde noe hysterisk morsomt, men av og til bare fordi Jeremy Clarkson har den mest fantastiske, smittsomme latteren noensinne.

Aldri har jeg sett noen så hysterisk morsomme påfunn. Aldri sett programledere som fremfører et manus så lite stivt, som har så god kjemi og som hater campingvogner så innbitt. Jeg har aldri sett noen ødelegge så mange campingvogner! Du vet det er kvalitet over gutta når de er bannlyst fra enhver campingplass i England.
Jeg elsker alle programlederne.
Jeg elsker Jeremy Clarkson for sin latter og sine utrolige uttalelser.
("Aston Martin DB9. That's not a car, that's just pornography.",
"Good evening. Now we get a number of letters complaining that we don't feature enough affordable cars, so to start off we are going to introduce the cheapest Ferrari of them all.",
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you, that's the killer.",
"This is the Renault Espace, probably the best of the people carriers. Not that that's much to shout about. That's like saying "Ooh good I've got syphilis, the BEST of the sexually transmitted diseases.").

Jeg elsker James May. Han har den rolige, avslappede "Dere er begge idioter" holdningen som gjør ham helt herlig. Han er den eneste på programmet med litt selvinsikt, han er tidligere profesjonell pianist, han virker som den mest oppegående av programlederne, der han regner ut hastighet basert på gravitasjon pluss raketter, og jeg kan ikke motstå kallenavnet Captain Slow!
( (On the episode where he and Richard pose as minicab drivers in London) "I had to fill out a questionnaire, have my passport looked at, show my driving licence, have a medical and at no point did they ask if I had a sense of direction!" Noe han ikke har. Omtrent like god som meg når det gjelder retningssans.
"You're wearing tights. I can't take lectures on physics from a man in tights. Dancing, yes. Physics, no."
"The only thing I keep in my car is a little paint brush for cleaning dust out of the switches. And I always like to have the air vents lined up so they're really completely symmetrical, and if anybody moves them...I get really angry.") Han er spesielt morsom skriftelig, som du kan lese her.


Hvem elsker ikke Richard "Hamster" Hammond? Han er søt, morsom, og ganske lav, spesielt ved siden av de to kjempene han jobber med, som begge er sånn ca. 1.90. Kræsjet i 400 km/h i en rakettbil, men har det fint nå. Eneste som har forandret seg er at han nå liker selleri, som han hatet, og er blitt flinkere til å huske nummer. Han som mobbes mest av de tre programlederne ("I have not had my teeth whitened!!!")

Jeg elsker The Stig. Han er en temmet formula 1 sjåfør, han kjører alltid iført en hvit motorsport drakt og en hvit hjelm med mørkt visir.
Some say his sweat can be used to clean precious metals, that if he could be bothered, he could crack the Da Vinci code in 43 seconds, and that The is actually his first name. All we know is, he's called The Stig.

( Så, for å overbevise resten av verden om at dette er det beste unscripted entertainment show (noe de har vunnet Emmy for, men ingen gadd å hente den fordi de var opptatt med å skrive neste ukes manus), har jeg her noen uforglemmelige klipp fra ett av mine favorittprogram:

Klipp for lettvekterne blandt dere. Ett minutt langt, hvor de demonstrer mot kollektivtrafikk, ettersom de mener at det er mer miljøvennlig om alle hadde hver sin Range Rover:


Om du er villig til å bruke mer en et halvt minutt på noe uforglemmelig, er dette et klipp fra da de dro til Lillehammer for å ha OL med biler. Denne grenen gikk ut på å se om en Mini med bagasjerommet fullt av raketter kunne hoppe lenger enn en skihopper:


For dere som er litt hardbarka, er dette den uforglemmelige campingturer. De har i evigheter knust så mange campingvogner de kan på så oppfinsomme måter som mulig, men nå skal de teste ut denne boboksen som de hater så dypt for å sinke trafikken, for å se hvorfor folk mener det er en fullverdig ferie. Resultatet er hysterisk og involverer en AK-47, en brannbil og flere referanser til konsentrasjonsleirer:


Dette er kun for Ole Eivind, men dere andre er velkommene til å se om dere vil; Øyeblikket da Ole Eivind forelsket seg i James May. Velbekomme:



We are now at the cutting edge of cocking about!

Labels: , , , , , ,

4 Respons pŒ “Yes, I'm an addict”

  1. # Anonymous Anonymous

    Litt lenger denne gangen:)
    Keep it comming.
    Let us see how twisted you are;)  

  2. # Anonymous Anonymous

    Om det fortsetter slik er det mulig jeg sender fanbrev.  

  3. # Anonymous Anonymous

    Du er flink til å skrive. Det er veldig morsomt å lese. :)

    Bare et spørsmål; døde ikke The Stig i en av episodene, hvor de testet en bil ombord i en båt, bilen kjørte utfor, og The Stig overlevde ikke? De filmet bare hansken hans som fløt opp av vannet.(skjønte ikke helt om det bare var tull eller ikke jeg....)  

  4. # Blogger Jannicke

    Tusen takk, veldig hyggelig at du synes det!

    Angående spørsmålet ditt: De drepte The Black Stig, enten på slutten av sesong 1 eller 2, om du er veldig interessert, kan jeg rote frem hvilken episode det var. Han skulle sette fartsrekord på et hangarskip, og kjørte utfor. Ettersom de snakker om The Stig som han er en ordentlig, temmet racersjåfør, sa de at han døde på ordentlig, men en eller annen Perry something (stort navn innen motorsport) innrømmer å ha vært The Stig, så jeg tviler på at han er ordentlig, ordentlig død. De byttet ham ut med en ny, hvit Stig, som i tillegg til å se kulere ut også er flinkere til å kjøre. The Stig is dead, long live The Stig.  

Post a Comment



© 2008 The Cortex Feed | Basert pŒ K2 Template av GeckoandFly. Redigert og fornorsket av Kristin Storrusten.

free hit counter