I dag er det tid for en litt alvorlig post. Håper dere overlever det. Jeg lover å være nerdete neste gang.

Tingen er at hvert år får ca.300 kvinner livmorhalskreft i Norge. Ca.100 kvinner dør årlig av dette. Livmorhalskreft får man av kjønnsvorter. Dette er ikke en pen eller behagelig kjønnsykdom. Ikke det at noen kjønnsykdommer er pene og hyggelige. Selv ikke syfilis, som i følge Jeremy Clarkson er den beste av dem. ("We've got ourself the best people carrier of them all. Not that that's much to shout about. It's like saying 'Yes, I've got syphilis, the best of the sexually transmitted diseases'.") Rundt 50-80% av alle kvinner og menn vil få dette i løpet av livet. (Kjønnsvorter, ikke syfilis eller people carriers). Kjønnsvorter kommer av noe som kalles en HPV-infeksjon (Humant Papillomavirus). Det finnes ingen behandling mot denne infeksjonen og man kan ikke få livmorhalskreft uten den.

Heldigvis finnes det en vaksine! Denne vaksinen beskytter mot 90% av årsakene til kjønnsvorter og ca.70% av alle tilfeller av livmorhalskreft. Den forebygger også 70% av alle alvorlige celleforandringer kvinner kan få i livmorhalsen. Den har desverre lite virkning om du allerede er smittet av HPV, men den beskytter mot 4 varianter av viruset, så det er fortsatt verdt å ta den, selv om du er smittet av ett av virusene.
Alikevel, folkens, DET FINNES EN VAKSINE MOT EN VISS TYPE KREFT! Man skulle tro unge kvinner løp til fastlegen sin for å ta den. Det er ikke tilfellet. I Oslo er det litt over 500 jenter som har tatt denne vaksinen. Kun 5 av dem er fra østkanten. Dette kommer mest sannsynlig av at så få mennesker vet om den, og fordi den koster en del. Man må ta tre sprøyter over 6 månder, hvor hver av dem koster 1250kr. I tillegg må du få en resept av legen. Det koster litt over 100kr. Jeg skjønner at mange føler at dette er mye, men tenk på alle probleme du kan slippe senere!

Om dere ikke er overbevist kan dere ta en titt på noen bilder av kjønnsvorter. Her, her og her.
Er du sikker på at du ikke vil spare deg for det?
Alt du trenger å gjøre er å gå til legen og si at du vil ha en vaksine mot kjønnsvorter. Er det for pinlig, si at du vil ha vaksine mot livmorhalskreft. Inntil politikerne får hodet ut av egne rumper og gjør dette til en obligatorisk vaksine for 12åringer, må dere ta ansvaret.
Gjør det, vær så snill!

Jeg lover å komme tilbake med Death Match mellom Captain Jack og Captain Jack, men i mellomtiden vil jeg oppfordre alle jenter til å bestille en legetime, og så vil jeg oppfordre alle som er innom her til å spre dette budskapet. Det kan redde livet til noen du er glad i.

Labels:

Dette kommer til å ødlegge all cred jeg måtte ha som filmnerd, men jeg gleder meg faktisk veldig til å se denne filmen!

Labels: ,

Jeg har jo tidligere bevist at mitt problem ikke er at jeg har for få hobbier, men heller det at jeg har for mange. Jeg tenkte jeg skulle bevise det nok en gang ved å vise dere produktet av nok en hobby, nemlig redigering. Dette er en video til Richard/Oliver, det søteste mann/bil paret jeg har vært borti. Det er sann kjærleik, folkens!
Vil også si med en gang at de siste klippet faktisk handler om Oliver, det er ikke bare misvisende regi fra min side.

Labels: , , ,

Av en eller annen grunn får jeg det for meg at denne artiklen er erting av Joss Whedon fans, spesielt oss browncoats. Jeg skulle sagt at det er urettferdig, og at vi ikke tilber ham i SÅ stor grad, at vi innser at han er en mann som alle andre, at også han har feil som en vanlige dødlig, men det er ikke pent å lyve. Jeg legger meg flat og innrømmer at Whedonitsene er tatt på kornet her, og at vi kanskje opphøyer denne mannen til en semi-gud, men pokker heller, om noen fortjener det, er det ham! (der bekreftet jeg absolutt alt de sa i artiklen, gjorde jeg ikke?) *går i skammekroken*

Vil også si at det er veldig hyggelig å være nominert i Tordenbloggen! Jeg er jo en blogger som roter litt for meg selv her, er ikke med i et stort blogg-nettverk og regner egentlig ikke med at andre enn nære venner som må lese av ren høflighet stikker innom, så en slik nominasjon er veldig koselig. Løp og stem, folkens, hvis ikke kommer Ninja-Jannicke og tar dere! (jeg bør kanskje presisere at med "stem" mener jeg selvsagt "stem på The Cortex Feed!")

Labels: , ,

Nok engang velger jeg å bruke andres ord til å beskrive hvor bra siste episode av Top Gear var. Det var Top Gear African Adventure, og her er noen (ok, mange) utvalgte sitater fra denne episoden, som så absolutt er verdt en kikk.

Richard: This is the happiest car in the world! I shall name it Oliver! Not that we’d ever name a car on Top Gear. I wish I hadn’t said that.

Richard: Oliver, you’ve got a cold!

Richard: Don’t knock Oliver… er… Don’t knock my car.
James: What did you call it?

Jeremy: I am the Road Warrior

James, også kjent under navnet “Captain Sense of Direction” tar av feil på en vei:
Jeremy: He has just turned right, which is into Zimbabwe, which is where I should point out, the BBC is not allowed. (bilen til James kommer veldig raskt tilbake).

Richard: OOOOLIIIIVEEEER!!!
Jeremy: What did he say?
Richard: I said… I said I LOOOVE YAAA!

Jeremy: Why don’t all cars have no doors? When I come to power (merk dere at han sier ‘when’, ikke ‘if’) I’m gonna make it a rule, cause this is just better.

Jeremy: How bad can this dust be? AAARGH, MY EYES!!!

Jeremy: I’ve got every single 1920’s disease.

Jeremy: Do you know what it’s like when someone punches you really hard in the face?
Richard: I do, actually!

Richard: Do you remember what the man said, Jeremy? Break down and you will… have a nice time? No, die!

Jeremy: I’m not sure which I favor most here, certain death… or that Beetle.

Ser på skjellet i ørkenen.
James: It’s a fossil.
Jeremy: It’s not a fossil, it only died about two years ago.
James: I was talking about you.

James: You look like a gay cowboy, and you look like a gay terrorist.

Jeremy: The honey badger does not kill you to eat you; it tears of your testicles.
Richard: IT DOES NOT!
James: Why is it called the honey badger?
Richard: Why isn’t it called The Badger of Death?

Richard: I suppose I better practice at least, for my lion drill. Oh no, there’s a lion coming, aaah, what shall I d… (smeller igjen bildøra) That. Oliver will protect me!

Richard: Since I had nothing to do, I decided to annoy Jeremy.

Jeremy: Eventually, he was slowed down by a bridge… Over the River Kwai.
James: *plystrer* (jeg tror dere kan gjette melodien)

Jeremy: Look! Look! A hippo’s head!
James: It’s probably a whole hippo, just that the rest of it is under the water.

Jeremy: There’s a man over there with the best comb-over I have ever seen!
James: *later som han roper* You’re bald!

Mens de prøver å legge et kuhode i soveposen til James uten at han vet det.
Richard: Hang on, that’s my bag in James’s tent… THIS IS MY TENT!

James: Permission to say ‘cock’?

All adders are puffs.

Jeremy: Is that technically possible?
Richard: Probably not.
Jeremy: I’m 47, I’ve never been speechless.

Jeremy: You two are not being helpful!
James/Richard: No! What a silly thing to say!

Avslutningvis vil jeg imponere dere med mine Paint skillz ved å vise dere dette fantastiske bilde jeg har laget av Richard og Oliver (fordi man VET at det var slik de tilbrakte nettene, selv om de ikke viste det på tv)







Også må jeg vise dere dette klippet fra episoden, bare fordi det er så søtt/slemt:

Labels: ,




© 2008 The Cortex Feed | Basert pŒ K2 Template av GeckoandFly. Redigert og fornorsket av Kristin Storrusten.

free hit counter